Gezondheidsvoordelen van uien

De gezondheidsvoordelen van uien zijn behoorlijk indrukwekkend. Ze bevatten veel voedingsstoffen met voedingsstoffen en bestaan al meer dan vijfduizend jaar. De oude Egyptenaren aanbaden zelfs uien voor hun prachtige vorm. In de middeleeuwen werden uien ook gebruikt als valuta en geschenken. De volgende zijn enkele van de belangrijkste voordelen van uien. Laten we dat van dichterbij bekijken! Hier zijn vijf redenen waarom u meer uien zou moeten eten!

Uien bevatten fytochemicaliën en antioxidanten die oxidatie voorkomen en het lichaam beschermen tegen cellulaire schade. De antioxidanten in uien, zoals quercetine, helpen bij het verminderen van cholesterol en triglyceriden. Bovendien verminderen uien het risico op hartaandoeningen, diabetes en bepaalde soorten kanker. Bovendien verlaagt uienconsumptie het risico op hartaanvallen, beroertes en hoge bloeddruk. Deze voordelen kunnen worden toegeschreven aan het feit dat uien weinig calorieën en vet bevatten.

Naast de heerlijke smaak zitten uien ook boordevol ziektebestrijdende antioxidanten. Uien bevatten quercetine, een flavonoïde, die de groei van bacteriën remt. De antioxidanten in uien zijn geconcentreerd in rode en gele uien, en rode uien hebben tot 11 keer de hoeveelheid quercetine in vergelijking met witte uien. Het consumeren van een dieet dat rijk is aan antioxidanten verbetert het immuunsysteem en helpt ziekte te voorkomen.

Uien zijn een uitstekende bron van vitamine A. Vitamine A helpt het lichaam een eiwit te produceren dat rhodopsine wordt genoemd. Dit eiwit is van cruciaal belang voor het netvlies en voorkomt nachtblindheid. Bovendien is uienconsumptie gekoppeld aan een goede gezondheid van het oog. Het beschermt ook tegen staar en hoornvliesziekten. Naast de vele voordelen van uien, helpen ze uw Body-ademhalingssysteem in topvorm te houden en kunnen het risico op verkoudheid of andere ziekte verminderen.