Is biologisch voedsel gezond?

Biologisch voedsel is vaak voedzamer, smaakvoller en milieuvriendelijker dan niet-organisch voedsel. Het is echter belangrijk op te merken dat biologisch voedsel ook duurder is. Hoewel de voordelen van biologisch voedsel duidelijk zijn, geven veel wetenschappelijke studies aan dat dit soort voedsel niet zo gezond is als het wordt aangeprezen.

Biologisch voedsel wordt meestal geteeld zonder het gebruik van pesticiden. Conventioneel gekweekte producten kunnen echter nog steeds residuen van pesticiden bevatten, zelfs na het wassen. Organische landbouw is ook beter voor het milieu, het verminderen van vervuiling en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid. Bovendien kan het ten goede komen aan dieren en vogels in de buurt. Het kopen van lokale biologische producten is ook een geweldige manier om lokale boeren te ondersteunen en de hoeveelheid verpakkingen te verminderen die wordt gebruikt om het voedsel op uw bord te krijgen.

Biologisch voedsel is ook een betere keuze voor vegetariërs. Ze zijn vaak rijk aan antioxidanten, die gunstig zijn voor het menselijk lichaam. U kunt bijvoorbeeld verse biologische melk en kaas kopen, die heerlijk en gezond zijn. Bovendien kan het goedkoper zijn om uw eigen biologische producten te laten groeien dan om deze uit een winkel te kopen.

Het kopen van biologisch eten is niet goedkoop. De kosten van biologisch voedsel zijn hoger dan die van industrieel geproduceerd voedsel, maar u kunt de biologische voedingsindustrie ondersteunen door elke maand een paar biologische producten te kopen. De kosten van biologisch voedsel kunnen worden gerechtvaardigd als u van uw gezondheid een prioriteit wilt maken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het kopen van biologische producten voor iedereen mogelijk niet mogelijk is.